MUITO KABALLA – EVERYTHING IS BROKE

“Everything Is Broke” is het debuutalbum van de uit het Amazonewoud afkomstige muzikant Muito Kaballa. Op die plaat brengt hij in acht tracks zo gedefinieerde wereldmuziek in een mix van punkerig gitaarspel, experimentele klanken en ritmische Afrobeat met invloeden uit de hip-hop, pop-, funk- en jazzmuziek.

Muito Kaballa woont sinds 2017 in de buurt van de Duitse stad Keulen waar hij nu ook deze plaat quasi geheel live heeft opgenomen in de ‘Gotteswegstudio’. Alle nummers op het album werden geschreven, gearrangeerd en geproduceerd door Niklas Mündemann, maar zowel zang als het inspelen van alle instrumenten komt op rekening van Muito Kaballa zelf.

Bij live optredens gebruikt hij hiervoor een zogeheten ‘loop station’ en ‘overdubs’ om de verschillende instrumenten aan bod te laten komen. Dat zijn o.a. drums, bongo, basgitaar, elektrische gitaar, keyboards, fluit, saxofoon en trompet. Op die manier zijn ook deze acht nummers tot stand gekomen en hoe dat klinkt kunt u horen op de audiovideo van de geheel instrumentale openingstrack en eerste single “Lugar Ao Sol”.

De inmiddels al als vijftiger muziek spelende Muito Kaballa heeft hiermee een aantal lekker swingende en soulvolle nummers op plaat gezet met de opwindende ritmes van “Mbule Mwule”, het zeer dansbare en gezongen rumbanummer “The Easy Way” en de funky tracks “Tin Tin” en “Quasi”. In de afsluiter “El Joven” horen we hem nog een keertje zingen en dan zit dit amper 37 minuten durende album van deze one-man-band er alweer helemaal op.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Switchstance Recordings

video